CIRCADIA ANSIKTSBEHANDLINGAR


Den biologiska klockan

Circadia grundades av den världsberömda, och globalt erkänd, Dr. Peter T. Pugliese. Dr Pugliese var den första läkaren av hans kaliber att ägna årtionden av forskning för att förstå huden och dess förmåga att leverera klinisk och relevant information om produktutveckling. Före lanseringen av Circadia 2001 spenderade Dr. Pugliese 30 år att utveckla och tillverka produkter för stora varumärken inom branschen.

På 70-talet gick han med i Society of Cosmetic Chemistry för att han ville veta mer och behandla de åkommor som han ofta kom i kontakt med såsom eksem, solskador och psoriasis. Där fick han kontakt med andra kemister som tillsammans forskade och tog fram ingredienser till hudvårdsprodukter.

På 70 och 80-talet var Dr Pugliese "the go to guy" när det kom till innovativa aktiva resultatinriktade ingredienser och produkter. Han genomförde bl.a. de första studierna på kopparpeptider, topisk vitamin E och Betaglukan.

1996 fick Dr Pugliese en utmärkelse från SCC för hans betydande roll inom kosmetisk vetenskap.

2001 grundade han, tillsammans med hans dotter och son, hudvårdsmärket Circadia. Idag är det Dr Pugliese barnbarn - Michael Pugliese som är VD för företaget.

Circadia är ett professionellt hudvårdsmärke vars filosofi baseras på hudens och kroppens naturliga cirkadiska rytmer. Chronobiology, tidens biologi, bygger på principerna att skydda huden från skador under dagen och stimulera reparation under sömnen och är kärnan i vårt koncept. Circadia har varit en pionjär för att föra konceptet Cirkadiska-rytmer till hälso- och skönhetsindustrin.

Ansiktsbehandlingar

I alla ansiktsbehandlingar gör jag en hudanalys, en så kallad facemapping, en mycket noggrann kartläggning av din hud och skräddarsyr sedan behandlingen efter ditt huds tillstånd, vad den behöver och vad du själv har för önskemål.

Därför har jag valt att inte uppge vad varje behandling innehåller då det kan skilja sig från gång till gång, person till person, produktserie från produktserie.

Klassiska individanpassad ansiktsbehandling 60 min fr 1050:-
Circadias individanpassade expressbehandling 30 min 650:-


Mäns hud är inte riktigt som kvinnans. Huden är grövre och oftast fetare. Men på grund av sol, starkt uttorkande rakpreparat, tvål eller duschkrämer i ansiktet så har barriären förstörts och ytliga kärl, eksem, torr hud uppkommit. En man vill oftast inte förknippas med hudvård i och med att det betraktas som kvinnligt, men nu är det 2000-talet och tiden har kommit ikapp och männen söker efter hjälp och vill ha enkla snabba produkter.

Klassisk individ anpassad ansiktsbehandling för män 60 min fr. 1050:-
Circadias individanpassade expressbehandling 30 min 650:-


Add on:
Lactic Acid, 5-15 min 500:-
Ren mjölksyra som passar till alla hudtyper. Den reducerar skonsamt döda hudceller och hjälper till att återfukta och ge lyster. Den passar utmärkt att inkludera i våra bas ansiktsbehandlingar för ökad effekt.

Alpha/Beta, 5-15 min 500:-
En perfekt kombinerad blandning av mjölksyra och salicylsyra som passar utmärkt till dig med tilltäpptheter samt brist på fukt och lyster. Går utmärkt att lägga in i bas ansiktsbehandlingar för ökad effekt.

Vitamin A Accelerator, 5-15 min, 1 lager 295:- /2 lager 500:- /3 lager 650:-
För att boosta huden med A-vitamin kan denna läggas till som avslut i alla bas ansiktsbehandlingarna från Circadia. (Kombineras fördelaktigast med MandeliClear peel för extra hudföryngrande effekt) se under flik Kemiskpeel

Firming Peptide som avslutande mask, 10-15 min alt. 30 min 295:-/500:-

Oxygen Rx som avslutande behandling, 15-20 min 895:-

Circadias signaturbehandlingar

SWiCH, 75 minuter 1795:-

Vet du inte vart du ska börja? Börja här! SWiCH behandlingar är en komplett antiage-behandling som jobbar med energin i huden. Den passar perfekt för dig som vill reducera fina linjer och rynkor, jämna ut hudtonen och få en uppstramning. Då SWiCH jobbar med cellenergi så passar behandlingen även dig som har varit långtidssjuk, utbränd, småbarnsförälder och alla som vill kicka igång huden.

När vi passerat 40-årsåldern minskar energiproduktionen i hudcellen. Detta visar sig i form av fina linjer, rynkor, ojämn pigmentering och brist på elasticitet i huden. SWiCH är en unik behandling som ger energi och bränsle till cellkärnan genom ökad ATP-syntes (cellandning) och reparerar huden inifrån och ut. SWiCH reverserar synbara tecken på förtidigt åldrande utan att orsaka skada, rodnad eller flagning. (Viss lättare partiell fjällning kan förekomma). Eftersom SWiCH inte skapar UV- känslighet så kan behandlingen med fördel göras året om. SWiCH är den perfekta behandlingen för den som inte vill eller kan göra en kemisk peel som resulterar i konvalescenstid med flagning och fjällning som följd. SWiCH hjälper till att förbättra den mitokondriella funktionen, ökar ATP syntesen och återställer hudens ungdomliga utseende genom att öka cellens energinivån.

Behandlingen kan göras året om då den inte ger någon ökad solkänslighet. I över 40 år har kemisk peeling praktiserats av läkare och hudterapeuter för att föryngra solskadad och förtidigt åldrad hud genom att skapa en skada på ytan genom att så sätt trigga igång en läkning och ökad cellförnyelse. Med traditionella kemiska peels kommer risk för biverkningar, konvalescents tid, obehag och risk att överbelasta huden. Med SWiCH - systemet är det nu möjligt att uppnå reparation av huden utan att först skapa en skada genom att ge energi till citronsyra cykeln i cellen.

Kontraindikationer:
- Allergi mot asprin (tex Ibuprofen) eller salicylsyra känsligheter
- Allergi mot citrusfrukter (apelsin, grapefrukt, citron)
- En extremt reaktiv eller känslig hud
- Gravid eller ammande
- Antibiotika (topisk eller invärtes)
- Medicin mot akne de senast 12 månaderna
- Laseroperation i det behandlade området senaste 12 veckorna
- AHA/BHA produkter senaste 4 veckorna
- Retinol senaste 4 veckorna
- Skadad eller sårig hud i det behandlande området
- Synlig inflammation
- Kemisk peel senaste 8 veckorna
- Herpesvirus runt munnen
- Laser/ IPL hårborttagning senaste 6 veckorna
- Pågående strålbehandling (vänta 6 månader) 

Circadia Oxygen Rx, 30 minuter 895:-

Oxygen Rx är en unik behandling där rent syre aktiveras på huden. I denna process ökar vi näringstillförseln till huden och stimulerar kollagen- och elastinproduktionen. Syret har antibakteriella, anti-inflammatoriska och rodnadsdämpande egenskaper som är perfekt för en acnebenägen hud. Oxygen Rx verkar kärlsammandragande och kärlstärkande samtidigt som ojämn pigmentering ljusas upp. Behandlingen är främst utformad för dig med acne, rosacea och med rodnad/ synliga kärl. Perfekt kombinationsbehandling för dig som vill ha direkt lyster och syresättning.

Oxygen Rx Add on:
+ avslutande mask 40 min 995:-
+ enzympeel + avslutande mask 50 min 1195:-
+ enzympeel + portömning + avslutande mask 60 min 1495:-
+ enzympeel + portömning + AHA/BHA + avslutande mask, 75 min 1695:-
+ enzympeel + portömning + AHA/BHA + avslutande mask + A-vitaminpensling (1 alt 2 lager) 75-90 min 1795-1995:-

Kontraindikationer (behandling utförs ej):
- Allergi mot aspirin, citronsyra